Uslovi korišćenja


Korišćenjem PlanineSrbija platforme, slažete se i prihvatate određene uslove i pravila korišćenja (u daljem tekstu ‘Uslovi korišćenja’).

Prihvatanjem uslova korišćenja postajete član „Udruženja građana PlanineSrbije“.

Namena servisa

PlanineSrbija platforma je namenjena za promociju planinskog turizma, rezervaciju smeštaja, kao i pregled aktivnosti na Planinama Srbije. Misija Planina Srbije je promovisanje domaceg turizma na predivnim planinama u Srbiji. Takodje, platforma omogućuje jednostavan i brz pronalazak apartmana, hotela, vikendica i brvnara kao i direktan kontakt sa oglašivačem/vlasnikom smeštaja. Postavljanjem oglasa za izdavanje smeštaja uz našu pomoć možete postici znatno veću posećenost vašeg smeštaja, odnosno veći broj rezervacija. PlanineSrbija platforma ne odgovara za ispravno obavljanje usluge iznajmljivanja smeštaja i ne garantuje kvalitet, već obavlja usluge promocije smeštaja kao i aktivnosti.

Obavljanje usluga prijema i izdavanja smeštaja zavisi direktno od oglašivača/vlasnika. Platforma PlanineSrbija ne odgovara za bilo kakvu štetu nanetu smeštaju, kao i nekvalitetnu uslugu koja na bilo koji način ne zadovoljava Vas kao korisnika, jer nije u mogućnosti da kontroliše bilo koji deo obavljanja usluge. Ukoliko niste zadovoljni prijemom i uslugama smeštaja, molimo Vas da obavestite oglašivača/vlasnika smeštaja. Možete se obratiti i na adresu info@planinesrbija.rs, koji će pokušati da utvrdi kako može da u budućnosti spreči slična nezadovoljstva. Takođe, nakon boravka možete ostaviti svoj utisak o smeštaju, u delu predviđenom za to.

Rezervacija smeštaja

Rezervacija smeštaja na našoj platformi veoma je jednostavna. Potrebno je da izaberete željenu destinaciju na kojoj želite rezervisati smeštaj, nakon čega uz pomoć jednog klika možete kontakritari oglašivača/vlasnika. Na profilu oglašivača/vlasnika možete naći njihove kontakt informacije kako biste rezervisali termin.

Oglašivači/vlasnici imaju pravo da ne prihvate Vašu rezervaciju termina, ili da Vam ponude alternativni termin.

Cene i uslovi

Besplatno korišćenje oglašavanja na sajtu do daljnjeg.

Korisnički sadržaj

Bilo kakav sadržaj koji postavite na PlanineSrbija (uključujuči i utiske, fotografije ili izjave na sajtu u delu u kome je korisnicima ostavljena mogućnost da izraze svoje mišljenje), neekskluzivno su vlasništvo PlanineSrbija platforme koji ih može koristi (uključujući i u reklamne svrhe) i prilagođavati prema potrebi, bez ograničenja. Ukoliko ostavite utisak, fotografiju ili bilo koji drugi sadržaj, slažete se i prihvatate da PlanineSrbija platforma može koristiti ime pod kojim pošaljete bilo koji utisak ili izjavu.

Eksplicitno je zabranjeno postavljanje korisničkog sadržaja koji na bilo koji način krši domaće i međunarodne zakone i propise, intelektualnu svojinu trećih lica, sadržaja koji dovode ili mogu dovesti u zabludu, sadržaja reklamnog karaktera, viruse i bilo koji drugi potencijalno štetan sadržaj.

Korisnički sadržaj ne sme da sadrži uznemirujući sadržaj, kao ni lažno predstavljanje sadržaja drugih korisnika.

Zloupotreba servisa

Eksplicitno je zabranjena svaka zloupotreba PlanineSrbija platforme (uključujući i pokušaje hakovanja, prodiranja u zaštićene delove platforme, nedozvoljeno korišćenje podataka i onemogućavanje drugih korisnika da koriste platformu). U takvim slučajevima, PlanineSrbija ima pravo da uskrati korišćenje platforme korisnicima bez najave i obrazloženja, pogotovu ako se korisnici lažno predstavljaju, prave lažne rezervacije, ne pojavljuju se u zakazano vreme. Ukoliko želite da prijavite slično ponašanje korisnika, i time unapredite rad servisa, molimo Vas da nam se obratite na adresu info@planinesrbija.rs.

Poricanje garancija

PlanineSrbija Vam obezbeđuje servis kako trenutno funkcioniše, bez ikakvih garancija u bilo kom smislu. Vi prihvatate punu odgovornost za bilo kakvu štetu ili gubitke nastale usled korišćenja ili nemogućnosti korišćenja platforme. PlanineSrbija se izričito odriče svih izraženih, podrazumevanih ili propisanih garancija, uključujući, ali ne i ograničeno na, garancije trgovine, pogodnosti za odgovarajuću namenu i protiv prekršaja intelektualnih prava. Takodje, platforma ne garantuje da će Servis ispuniti Vaše zahteve ni da će rad Servisa biti bez prekida i bez grešaka.

Ograničenje odgovornosti

Vi prihvatate da PlanineSrbija može imati greške u funkcionisanju, projektne greške ili druge probleme i da korišćenje platfome može rezultirati u nepredviđenoj šteti ili gubitku, uključujući, ali ne i ograničeno na, neočekivani rezultat ili gubitak podataka. Platforma PlanineSrbija ni pod kakvim okolnostima neće biti odgovoran za bilo kakve nastale štete (uključujući, ali ne i ograničeno na, specijalne, nenamerne ili namerne štete, gubitak profita ili gubitak podataka, bez obzira na predvidljivost takvih šteta) proistekle iz ili povezane sa korišćenjem ili performansama servisa PlanineSrbija. Ograničenje odgovornosti se primenjuje u smislu štete zbog drugih informacija, servisa, usluga, saveta ili proizvoda do kojih se došlo pomoću linkova ili reklama na platformi PlanineSrbija. 

Ni pod kojim uslovima PlanineSrbija nije odgovoran za nepravilno funkcionisanje ili prekid rada servisa, prouzrokovano direktno ili indirektno prirodnim silama, elementarnim nepogodama ili uzrocima koji su van razumne moći kontrole, u šta spadaju, ali ne i ograničeno na, problemi u funkcionisanju interneta, kvarovi na kompjuterskoj opremi ili problemi sa istom, problemi u funkcionisanju telekomunikacione opreme ili mreže ili neke druge vrste uređaja i opreme, nestanci struje, bolesti zaposlenih, nestradnja trećih lica, sve vrste društvenih previranja, naredbe domaćih i međunarodnih sudova.

Vi prihvatate da PlanineSrbija (kao i njegovi osnivači) nisu ni na koji način odgovorni za bilo koju eventualnu povredu, zdravstveni problem ili smrt koja je u vezi sa uslugom zakazanom preko servisa PlanineSrbija ili je uzrokovana netačnim podacima na PlanineSrbija.

Obaveštenja e-poštom i telefonom

PlanineSrbija zadržava pravo da Vas kontaktira e-poštom i telefonom (glasovno, SMS, Push notifikacije…) u smislu obaveštavanja o statusu vašeg naloga, kao  i povremenih promocija. Ukoliko ne želite da ih primate, možete se odjaviti.

Kopirajt

Ova platforma je u celosti vlasništvo Udruženja građana “PlanineSrbija”. Sadržaj i softver na sajtu mogu se koristiti samo u lične svrhe Ukoliko želite da servis PlanineSrbija upotrebite u komercijalne svrhe ili na neki drugačiji način, obratite nam se elektronskom poštom, na adresu: info@planinesrbija.rs.

Promene Uslova korišćenja

PlanineSrbija zadržava pravo da iz bilo kog razloga i bez najave promeni Uslove korišćenja s vremena na vreme, promeni cenovnik i promeni platformu PlanineSrbija u bilo kom trenutku, uključujući i pravo da prekine servis, sa ili bez najave, bez odgovornosti prema Vama ili bilo kom trećem licu. Sve takve promene na platformi PlanineSrbija će biti objavljene na sajtu i sve promene stupaju na snagu odmah po objavljivanju na sajtu. Vi se obavezujete da povremeno posetite odeljak Uslovi korišćenja, kako biste se blagovremeno upoznali sa eventualnim promenama.

Korišćenjem platforme PlanineSrbija po objavljivanju promena u uslovima korišćenja, vi se slažete i prihvatate sve promene.

Ostalo

Ovi Uslovi korišćenja predstavljaju ugovor između servisa PlanineSrbija i Vas, kao korisnika, koji se tiču korišćenja servisa PlanineSrbija i zamenjuje sve prethodne, pisane ili usmene dogovore, razgovore ili ugovore koji ovde nisu posebno pomenuti. Bilo kakva odstupanja od odredaba ugovora će imati dejstvo samo ukoliko su načinjena pismeno od strane servisa PlanineSrbija.

Ukoliko se ne slažete sa bilo kojim navedenim uslovom ili pravilom, molimo Vas da više ne koristite servis PlanineSrbija.

Dana: 06.10.2022.